Hauraton vízelvezetés

HAURATON Magyarország Kereskedelmi és Szolgáltató kft.
II. Rákóczi Ferenc utca 100
2314 Halásztelek / Magyarország
+36 24 521390
hauraton@hauraton.hu

HAURATON Történelem 1956 - 1974

RASTATT, 1956

Szikkasztó csatorna mint első lépés a nemzetközi piac felé

Orosz fogságban töltött nehéz évek után - az emlékek egy könyvben vannak leírva - Karl Hauger visszatért Baden-i otthonába - újra talpon. Kezdetekben a HAURATON még Hauger és Jägel cégnévvel elsősorban mezőgazdasági folyókákat gyárt. Elsőként a nyitott folyókákat és csatornákat már előregyártott egységekként gyártják a könnyű beépíthetőség érdekében. A folyókák az első vízelvezető folyókák a HAURATON-tól. Ezt a terméket lépésről lépésre fejlesztettük a mai átfogó termékpaletta eléréséig.


HAURATON Történelem képekben

Karl Haugerzoom
 

1965 - a választék a forgalommal együtt növekszik

Új termékek

A folyókák mellett hamarosan több termékkel is bővült a HAURATON választéka. A betonból készült díszkő burkolatok költségtakarékos és hatékony időjárás elleni védelmet jelentenek házfalak, udvarok és kertek esetében. Ezek a termékek az addig használt drága, kézzel készített kőtáblákat helyettesítik. Ma különböző szélességű díszkövek léteznek.


HAURATON 1965zoom
 

1974 - Az újítások megerősítik a piaci pozíciót

A termék fejlesztések elindítják az exportot

A 70-es években a HAURATON újdonságokat vezet be, melyekkel megkezdi export tevékenységét is a legfontosabb Nyugat-európai országokba. Például a teljes fém szegély biztosítja, hogy a vízelvezető folyókák jelentősen stabilabbá és tartósabbá váltak. Ekkor fejlesztették ki a FASERFIX - szálerősítéses betonból készült, elsőként magas függőleges stabilitású de vékonyfalú, az eddigiekhez képest könnyebb folyókát. A FASERFIX folyókákat változatos alkalmazási területekre fejlesztették ki. A különösen tartós FASERFIX SUPER termékcsalád a cég egyik mai vezető terméke.

HAURATON 1974zoom
 
 
 
 

HAURATON Magyarország Kereskedelmi és Szolgáltató kft.
II. Rákóczi Ferenc utca 100
2314 Halásztelek / Magyarország
+36 24 521390
hauraton@hauraton.hu

 

Imprint        Privacy policy