Hauraton vízelvezetés

HAURATON Magyarország Kereskedelmi és Szolgáltató kft.
II. Rákóczi Ferenc utca 100
2314 Halásztelek / Magyarország
+36 24 521390
iroda@hauraton.com

Hogy került a FASERFIX beton Németországba

1963-ban történt. Hét évvel a cég alapítás után,  Karl Hauger a HAURATON alapítója tudomást szerzett egy új, olasz, fantasztikus tulajdonságokkal rendelkező cementről. Ez a cement lehetővé teszi a szálerősítéses beton létrehozását és az eddig ismeretlen szilárdsági szint elérését.

Ezzel az ihlettel bepattant céges autójába, egy DKW Master Class-ba, hogy Livorno-ban vásároljon az új cementből a vizsgálatokhoz. Sajnos a DKW nem bírta a kimerítő utat Olaszországba és komoly motor meghibásodással lerobbant. Olaszországban nem volt olyan műhely, ahol meg tudták volna javítani a DKW-t. Így hát a nála lévő készpénzből, 320 márkából, ami az akkori valuta volt, Karl Hauger vásárolt egy használt Moto Guzzi Cardellino-t. 25 kg cementtel felpakolva, 3 nap alatt visszautazott Rastatt-ba a Gotthard hágón át.

Az új cementtel végzett azonnali vizsgálatok csakugyan megerősítették annak forradalmi tulajdonságait. Ez volt az a pillanat, amikor a FASERFIX termékcsalád megszületett. Karl Hauger addig nem nyugodott, amíg 2 évvel később meg nem tudta vásárolni ezt a cementet egy jól ismert német gyártótól, mivel a a szállítás Olaszországból Németországba túl drága volt. Abban az időben nem volt Gotthard alagút.

A mai napig a HAURATON beton termékek kitűnő minősége ezen a cementen alapul, amelyet először ilyen kalandos úton szállítottak. Ez az oka annak, hogy az olasz motorkerékpár ma is megbecsült helyén, a HAURATON bemutató központjában látható.


Moto Guzzi Cardellino a HAURATON bemutató központjában

Moto Guzzizoom
Moto Guzzi Stieglitzzoom
Moto Guzzi Papierezoom
 
 
 
 

HAURATON Magyarország Kereskedelmi és Szolgáltató kft.
II. Rákóczi Ferenc utca 100
2314 Halásztelek / Magyarország
+36 24 521390
iroda@hauraton.com